Ik heb een koopwoning. Welke dekking moet ik kiezen?

Als u een koopwoning heeft, is het belangrijk dat uw woning én uw spullen worden verzekerd.
Wanneer u bent aangesloten bij een Vereniging van Eigenaren (VVE) zullen zij zorg dragen voor een opstalverzekering. U hoeft dan uitsluitend nog uw inboedel te verzekeren.

Let op! Als u verbeteringen aanbrengt aan uw koopwoning kan het voorkomen dat uw VVE dit niet verzekerd. U zal de verbetering zelf moet bijverzekeren. Onder de inboedelverzekering van Proteq gebeurt dit automatisch tot € 5.000,-. U kunt dit bedrag eventueel verhogen door aanvullend het eigenaarsbelang te verzekeren.

Wanneer er geen sprake is van een Vereniging van Eigenaren, dient u zelf zorg te dragen voor een woonhuis en inboedelverzekering. Met de woonverzekering van Proteq ontvangt u automatisch 15% korting op de premie van uw inboedeldekking als u deze combineert met de woonhuisverzekering.

Glas/ramen wordt vaak samen met het woonhuis verzekerd. Om zeker te weten dat dit is gebeurt kunt u altijd navraag doen bij uw VVE. Als er geen sprake is van een VVE kunt u een glasdekking bij uw woonverzekering afsluiten. De glasverzekering is niet los af te sluiten.